Hvad er vinterdepression?

Vinterdepression er en sæsonbestemt lidelse, som ofte viser sig i slutningen af efteråret og først forsvinder igen i foråret. Det er en mildere form for depression, som dog stadig dræner dem der lider af det for energi i vintermånederne. Lider du af vinterdepression kan det altså nedsætte din livskvalitet i de måneder der i forvejen er kolde og mørke.

Læs mere om symptomerne og hvordan akupunkturbehandling kan hjælpe dig af med din vinterdepression herunder.

 

Symptomer på vinterdepression

Der er flere tegn på vinterdepression. En af de klassiske symptomer er betydelig mindre energi i dagligdagen, selvom man ofte sover mere i vintermånederne. Samtidigt stiger ens lyst til søde sager og andre hurtige kulhydrater, hvilket ofte fører til at ens vægt øges samtidigt. Dette er en ond spiral, der kan være svær at komme ud af, da ens energi niveau er dalende og man samtidigt spiser mere usundt. Det er desuden ikke ualmindeligt, at man mærker en faldende lyst til at være socialt aktiv.

Kort sagt vil symptomerne på vinterdepression være:

  • Mindre energi end normalt

  • Øget appetit og specielt ens lyst til søde sager

  • Træthed og generel tristhed og nedtrykthed som følge

Hvis du bemærker at disse symptomer kommer igen hvert år når vinteren banker på at du skal søge behandling.

Den øgede appetit er en af de måder man kan adskille en vinterdepression fra en klassisk depression. En af de andre punkter er at dem der lider af vinterdepression typisk sover mere mens det modsatte er gældende for en normal depression. Læs om vores behandling af depression, hvis disse symptomer bedre beskriver hvordan du har det.

 

Hvem får vinterdepression?

I Danmark er det omkring 1/20 af befolkningen der lider af vinterdepression.

Omkring ¾ af dem som lider af vinterdepression er kvinder under 45 år. Falder du i denne kategori og samtidigt har bemærket nogle af de ovenstående symptomer er det en rigtig god ide at få undersøgt om du lider af en vinterdepression.

Fænomenet kendes kun i regioner hvor der er mærkbar forskel på vinteren og sommeren, både i temperaturer og i længden af dagene.

 

Hvorfor får du vinterdepression?

Vinterdepression er en sæsonbestemt lidelse der skyldes et fald i mængden af lys og at klimaet bliver koldere og mere ubarmhjertigt, hvilket skaber en ubalance i kroppen. Specielt mængden af lys påvirker humøret hos mennesker. Der er mange der beskriver fænomenet som vintertræthed. Det formodes at stoffet serotonin er indblandet i lidelsen da den antidepressive medicin som øger serotoninmængden i hjernen er bevist at bedre symptomerne på vinterdepressioner.

 

Hvordan kan vinterdepression behandles?

Det vigtigste er at du opsøger hjælp hvis dine symptomer begynder at påvirke din dagligdag. Hos Akupunktur Lægehuset behandler vi vinterdepressioner med akupunktur. Du starter med en konsultation hvor vi sammen klarlægger din sygdom. Derefter begynder et behandlingsforløb med akupunktur. Akupunktur kan hjælpe med at genskabe en balance i din krop ved at stimulere din krops energibaner igennem nogle af kroppens 365 akupunkturpunkter.

Kontakt os og bestil en konsultation i vores klinik i Frederiksberg eller Hørsholm.
Læs også om psykiske problemer.

Se alle behandlinger

bestil tid

Bestil tid

Kontakt os via mail, telefon og book en tid direkte i vores online bookingsystem.

e-mail
tel

Find os

Frederiksberg Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Frederiksberg Afd.

Jyllandsvej 22, st.
2000 Frederiksberg

Telefon: 38 10 74 22 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk

 

Hørsholm Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Hørsholm Afd.
Codanhus

Hovedgaden 55D, 1. sal
(ved Trommen over boghandleren)
2970 Hørsholm

Telefon: 31 70 77 29 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk