Behandling af uregelmæssig menstruation

Kontakt lægerne på Frederiksberg eller Hørsholm og få hjælp ved uregelmæssig menstruation med akupunktur.

Uregelmæssig menstruation er desværre ikke en sjældenhed, og kan være til stor belastning for kvinden. Der kan være mange forskellige grunde til, at du lider af uregelmæssig blødning (menstruation). Uregelmæssig menstruation er blot en af flere menstruationsforstyrrelser:

- Manglende menstruation (amenorre) – Udeblivende, forsinkede og/eller svage blødninger.
- Smertefuld menstruation (dysmenorre).
- Uregelmæssige blødninger (metrorragi eller oligomenorre).
- Kraftige og langvarige blødninger (menorragi).

HVAD ER ÅRSAGEN TIL UREGELMÆSSIG MENSTRUATION?

Hos de yngre piger kan de første menstruationer være uregelmæssige, og man venter derfor typisk nogle måneder, før man begynder en udredning. Hos kvinden. der begynder overgangsalderen, vil de sidste menstruationer typisk også være uregelmæssige, aftagende i styrke og varighed, ligesom intervallet mellem dem bliver længere. Hormonelle forandringer kan være selvpåførte i form af spisevægring (anorexia nervosa og bulimi) eller ved udøvelsen af eliteidræt. Derudover kan P-piller, hvis de ikke indtages regelmæssigt, eller hvis der anvendes P-piller med for svag styrke, give uregelmæssige menstruation.

Menstruation er en kompliceret proces, hvor mange hormoner, kvindens organer og nervesystem arbejder sammen. Det er først og fremmest hormonerne, der indvirker på menstruationen. Hvis hormonerne svinger lidt, svinger cyklusen også. Hvis man har meget uregelmæssig menstruation, kan det være en god ide at få målt hormonerne i blodet. Vægten påvirker også hormonbalancen og dermed menstruationen. Er du overvægtig, kan det være en god ide at se nærmere på akupunktur som slankekur.

MERE OM UREGELMÆSSIG MENSTRUATION

For kunne menstruere må du have østrogen, hvilket kroppen kun kan producere, hvis den har tilstrækkeligt meget fedtvæv. Hvis der er sket store forandringer i dit liv eller du har ændret din diæt, skal kroppen bruge et par måneder til at justere sig P-piller kan give kraftigere eller svagere blødninger, end du er vant til, og for nogle kan det endda betyde, at de bløder lidt mellem menstruationerne. Sker det for dig, må du bede din læge om at finde nogle andre piller, der ikke giver disse bivirkninger.

Kontakt os for at høre hvordan vi kan hjælpe dig, på vores klinik i Hørsholm og på Frederiksberg.