Slankekur er besværligt og meget ofte tager du på i vægt igen, når slankekuren er overstået. Det er der flere grunde til, og en af de væsentlige er, at der er en ubalance i appetitreguleringen. Denne ubalance kan akupunktur afhjælpe, og derfor er det muligt at behandle overvægt med akupunktur med en varig effekt.

TRÆT AF SLANKEKURE DER IKKE VIRKER?

Årsagen til at din slankekur ikke fører til et vægttab er ofte, at overvægten i virkeligheden blot er et symptom på en psykisk ubalance. Vi forveksler ofte følelser med sult. Det at spise er en god ting på de rigtige tidspunkter, men mad, cola og søde sager skal ikke bruges som trøst eller belønning eller til at tilfredsstille andre behov end sult. 

OVERVÆGT OG SLANKEKUR

Overvægt eller fedme er en tilstand hvori kroppens naturlige energireserver (typisk fedt) ophobes til et punkt, hvor det kan skade helbredet. Bariatri er et nyt ord, der er indført i medicinsk terminologi. Dette begreb er ikke negativt ladet på samme måde som ordet fedme. Overvægt findes hos både mennesker og husdyr, men findes også hos vilde dyr der går i hi.
Overvægt betragtes som en sygdom (eller i alt fald en sygelig tilstand), og er udbredt i mange i-lande. Følgesygdomme er hjertekarsygdomme, type 2-sukkersyge, leddegigt, søvnapnø og visse former for kræft. Verdenssundhedsorganisationen har erklæret fedme for en global epidemi.
En slankekur er en almindelig (men ikke nødvendigvis effektiv) måde at nedbringe overvægt. Der findes mange forskellige. Skal en slankekur virke, skal den bevirke, at energiindtaget er lavere end energiforbruget. Man kan således enten øge energiforbruget (f.eks. ved motion) eller mindske energiindtaget (spise færre kalorier). Det er en almindelig misforståelse, at man bliver fed af at spise fedt; det er det samlede kalorieindtag der bestemmer vægtforøgelsen.
Dog er fedt den form, der indeholder mest energi pr. vægtenhed, men typisk er den indtagede mængde kulhydrater (f.eks. ris og pasta) langt større. Visse slankekure, som Atkins-kuren og palæodiæt, fokuserer kraftigt på at nedsætte indtaget af kulhydrater. Dette menes dog at kunne have forskellige bivirkninger.

Kontakt lægerne i Hørsholm og på Frederiksberg og få hjælp til vægttab.

Se alle behandlinger 

bestil tid

Bestil tid

Kontakt os via mail, telefon og book en tid direkte i vores online bookingsystem.

e-mail
tel

Find os

Frederiksberg Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Frederiksberg Afd.

Jyllandsvej 22, st.
2000 Frederiksberg

Telefon: 38 10 74 22 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk

 

Hørsholm Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Hørsholm Afd.
Codanhus

Hovedgaden 55D, 1. sal
(ved Trommen over boghandleren)
2970 Hørsholm

Telefon: 31 70 77 29 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk