Menstruation (fra latin mens = måned) er en naturlig udstødning af ægceller cirka et æg og blod fra livmoderens overflade, som kønsmodne kvinder oplever med cirka en måneds mellemrum. 
Menstruationen er cyklisk fra den dag, kvinden får sin første menstruation. Normalt varer en cyklus cirka 28 dage, men den variere fra 21 til 31 dage. Cyklus er styret af de kvindelige kønshormoner og hypofysen. Når kvinden får sin første menstruation, er hun kønsmoden. Menstruationscyklussen begynder med, at der modnes en ægcelle, der fører frem til ægløsningen (ovulation). Efter ægcellen har forladt æggestokken går den ned gennem æggelederen og fortsætter til livmoderen. Hvis ægget ikke befrugtes i løbet i nogle dage, udstødes det sammen med slimhinderne fra livmoderens inderside. De udstødte slimhinder og det medfølgende blod kaldes menses.

LIDER DU AF MENSTRUATIONSSMERTER?

De naturlige menstruationssmerter skyldes sammentrækninger i livmoderens muskulatur. Hvis smerterne tager overhånd er forklaringen, at sammentrækningerne bliver ekstra krampagtige. Smerterne udløses af nogle af kroppens signalstoffer, prostaglandiner, som er naturlig for livmoderens funktion. Måske har du menstruationssmerter, der er så kraftige, at du ikke kan gå i skole eller på arbejde, når de er værst.
Hver anden unge kvinde lider af menstruationssmerter. Menstruationssmerter plejer at aftage omkring 30-årsalderen eller efter den første graviditet. Men menstruationssmerter er et sundhedstegn.

En af de almindelige årsager til smerter er sygdommen endometriose.

Se alle behandlinger

bestil tid

Bestil tid

Kontakt os via mail, telefon og book en tid direkte i vores online bookingsystem.

e-mail
tel

Find os

Frederiksberg Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Frederiksberg Afd.

Jyllandsvej 22, st.
2000 Frederiksberg

Telefon: 38 10 74 22 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk

 

Hørsholm Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Hørsholm Afd.
Codanhus

Hovedgaden 55D, 1. sal
(ved Trommen over boghandleren)
2970 Hørsholm

Telefon: 31 70 77 29 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk