Knæsmerter kan være invaliderende, og et smertende knæ kan give mange problemer for patienten. Smerter i et knæ kan skyldes mange faktorer, hvorfor det er vigtigt, at du bliver undersøgt, diagnosticeret og korrekt behandlet.

HVORDAN BESKRIVES KNÆSMERTER?

Smerter på forsiden af knæet, der udløses ved gang på ujævnt terræn, trappegang, løb og længerevarende siddende stilling med knæet bøjet.
Grunden til, at ovennævnte aktiviteter provokerer knæet er, at de alle er forbundet med et øget pres af knæskallen mod lårbenet. Det er derfor typisk, at smerterne er værst ved gang nedad trappe, hvor knæet bøjes cirka 80 grader, end op ad trappe, hvor knæet kun bøjes cirka 50 grader. Enkelte patienter kan desuden have erfaret tilfælde af knæsvigt eller låsning.

KNÆSMERTER SOM FØLGE AF HYPERMOBILITET

Hypermobilitet giver manglende stabilitet i leddene, hvilket kan give smerter og også disponere for slidgigt, idet leddene bliver belastede i deres yderstillinger. Dette kan forebygges ved hensigtsmæssig træning af musklerne og gennem bevidst arbejde med arbejdsstillinger. Omvendt kan låste led gøres mere bevægelige gennem fx strækøvelser.
Knæet er kroppens største led, og det er placeret mellem kroppens to længste knogler (lårben og skinneben). Dette gør knæet udsat for skader med lang ”vægtstangsarm”, fx spark på nedre del af skinneben eller vrid i knæet med foden solidt plantet i underlaget. De hyppigste knæskader er skader på indvendige sideledbånd, inderste menisk og forreste korsbånd. Skaderne opstår ofte i forbindelse med idræt, hvor knæet påvirkes, når det er vægtbærende, det kan fx være ved spark eller et pludseligt vrid.

MUS I KNÆET

I nogle situationer vil et lille område af brusken være trykket i stykker. Andre gange kan et stykke brusk være slået helt fra, evt. sammen med et lille stykke af den underliggende knogle. Hvis man slår et stykke brusk/knogle løs, kan dette ”svømme rundt” i knæet, og dette kaldes nu en mus.
Nogle mennesker får med alderen nogle små udbygninger på kanten af leddet. Et sådan stykke kan også brække af og blive til en mus. En mus kan også opstå uden, at man har haft en egentlig skade. Man kan godt danne nogle små brusk-/kalkstykker, der ligger løst i knæet.

Kontakt lægerne på Jyllandsvej og få hjælp til behandling af knæsmerter.

Se alle behandlinger

bestil tid

Bestil tid

Kontakt os via mail, telefon og book en tid direkte i vores online bookingsystem.

e-mail
tel

Find os

Frederiksberg Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Frederiksberg Afd.

Jyllandsvej 22, st.
2000 Frederiksberg

Telefon: 38 10 74 22 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk

 

Hørsholm Afdeling

Akupunktur Lægehuset
Hørsholm Afd.
Codanhus

Hovedgaden 55D, 1. sal
(ved Trommen over boghandleren)
2970 Hørsholm

Telefon: 31 70 77 29 9.00-12.00 og 14-16 mandag til fredag
E-mail: info@akupunktur-laegehuset.dk