Hvad er N.O.T

NOT-behandlingN.O.T står for Neural Organization Technique og er en del af behandlingsmetoden kinesiologi. Teknikken arbejder via centralnervesystemet med at genoprette klientens biokemiske, følelsesmæssige og strukturelle balance. Indenfor N.O.T benyttes ud over kinesiologi, teknikkerne akupressur og koordineret åndedræt for at nå de områder, der skal arbejdes med.

De tre forsvarssystemer

Det er vores såkaldte neurologiske system, der gør det muligt for os at fungere og overleve i mange forskellige situationer. Systemet er i udgangspunktet selvhelende og selvregulerende, men kan komme i ubalance, hvis det påføres et fysisk eller følelsesmæssigt traume eller udsættes for dårlig kost gennem længere tid. For at formindske skade og yde kroppen beskyttelse, hvis den trues på den ene eller anden måde, er der tre forsvarssystemer kroppen først og fremmest tyer til.

Det er følgende:

  • Det reaktive muskelsystem: Dette overlevelsessystem er skabt til at få kraniet til at blive på rygsøjlen, hvis vi såres eller rammes fysisk såvel som psykisk eller følelsesmæssigt.
  • Det durale forsvarssystem: Dette system tilvejebringer sammen med TMJ komplekset en pude, der beskytter hjernen.
  • De fasciale forsvarssystemer, der får huden og rygsøjlen til at trække sig sammen og, derved får blodet til at løbe til musklerne.
  • De tre ovenstående systemer kan alle tre resultere i en negativ belastning af menneskers fordøjelse, hormoner, stofskifte, immunsystem. Belastningen vil fastlåse vores krop i en tilstand af kamp eller flugt.

Kroppen set som en computer

For at forklare det på en anden måde, så kan man forestille sig, at mennesket er en helt ekstraordinær computer, der bruger den mest avancerede teknologi. Nervesystemet er det operative software-system, der sørger for at kroppen fungerer upåklageligt. Fordøjelsessystemet, hormonsystemet, immunsystemet mv. svarer til specialiserede programmer, der hver især har en specifik opgave. Kroppens muskler og skelettet svarer til det output, som gør det muligt for kroppen at kommunikere. Man kan så forestille sig, at et af programmerne blev skadet. Til at starte med opdages fejlen måske ikke.

Men med tiden vil der vise sig komplikationer, når det bliver for svært for systemet at kompensere for fejlen. Til sidst vil der ikke være anden mulighed end at få hjælp fra en tekniker, der kan om-programmere en række kommandoer. Teknikerens arbejde svarer til N.O.T behandlerens arbejde.

Går til kernen af problemet

Indenfor N.O.T betragter man det som formålsløst at adressere funktionelle og strukturelle vanskeligheder uden at finde ud af, hvad den neurologiske kortslutning går ud på. Det kan sammenlignes med at skifte en elpære, når det i virkeligheden er sikringen, der er gået. N.O.T går altså til kernen af problemet og finder ud af, hvad der er galt i selve centralnervesystemet frem for at forsøge at behandle de symptomer, der viser sig på baggrund af overbelastningen. De belastninger, der viser sig, er ofte nogle, der er opstået i de første ti år af et menneskes liv. Derfor kan de være meget svære at nå fra et mentalt og verbalt plan.

N.O.T’s oprindelse

N.O.T er udviklet af Dr. Carl A. Ferreri i 1979. Teknikken blev til på baggrund af Ferreris interesse for kroppens måde at fungere på og er en kombination af blandt andet hans viden om kiropraktik og anvendt kinesiologi og bygger i tillæg på viden om akupunktur og Ayervedics koncept om krop og sind. Ferreri fandt ud af, at næsten alle menneskelige helbredstilstande er koblet på en af følgende tre programmer:
Forsvar eller kamp/flugt
Mad og fordøjelse
Reproduktion og hormoner

Hurtig behandling

Neural Organization Technique er altså en teknik, der er i stand til at resette menneskers centralnervesystem ligesom man resetter en computer. Behandlingen foretages med hænderne og kan gøres på en til tre sessioner, som hver varer en time eller mindre. Kroppen selv kan herefter standse tilstanden eller tilbagespille den. Men ubalancen er oprettet og vender ikke tilbage.